Welkom op mijn nieuwe site! De stripjes vind je vanaf nu op daily.veravangroos.nl Sluit deze tekst

Vera van Groos

Communicatie door illustratie

Portfolio

apr 2016 - Character Design, Illustratie, Kaartjes

Geboortekaartje Aymí

Een heel persoonlijk geboortekaartje, samen met de ouders van Aymí gemaakt. De maki rechts boven in de boom is haar broertje Sidd. Op de achtergrond zie je papa en mama maki. Bij dit kaartje waren sfeer, gevoel en associatie het uitgangspunt. Natuurlijk werd het geheel afgewerkt met bijpassende enveloppe en sluitsticker, die alvast een tipje van de sluier oplicht.

mrt 2016 - Communicatie, Live Tekenen

Heidag Directie Scalda Zeeland

De directie van de Scalda MBO opleidingen bouwt aan een (hernieuwde) onderwijsvisie. Om het abstracte denken te vergemakkelijken, werd ik gevraagd om een samenvatting van de dag te maken en de 'bouwstenen' die ontwikkeld zouden gaan worden, te concretiseren en illustreren. Door het tastbaar en zichtbaar maken van begrippen als 'flexibele mindset' of 'activerende werkvormen' werk ik aan een definitie en ordening van de begrippen die voorbij komen. Uiteraard maakt dit het ook makkelijker om overzicht te behouden. Bij het maken van een dagverslag zit ik als luisteraar aan de zijlijn en vallen mij snel dingen op waaruit blijkt dat de sprekende persoon iets belangrijks heeft aangestipt. Als deelnemer aan het gesprek valt zoiets weer snel weg tussen de grote lijnen, maar met een visueel geheugensteuntje na afloop komen alle momenten en belangrijke opmerkingen weer snel boven. Het visuele verslag stuur ik altijd als PDF naar alle aanwezigen.

jan 2016 - Communicatie, Live Tekenen

Placemat & Brainstorm CIOSNL

Wat is onze identiteit? Waar staan we voor? En hoe komen we daar? Over deze vragen boog het bestuur van CIOS Nederland zich met behulp van een placemat waarin kernbegrippen voor de CIOS werden verbeeld. Door middel van associatie en presentatie en aan de hand van de begrippen op de placemat, kwam men tot nieuwe inzichten en een duidelijker beeld over de identiteit van CIOS Nederland. Vooraf maakte ik de placemat waarin alle waarden en belangrijke begrippen een plek kregen. Tijdens de brainstorm tekende ik mee met de gesprekken. Uiteindelijk vatte ik de brainstorm samen door een korte presentatie te geven van de door mij gemaakte tekeningen. Na deze dag worden alle veranderingen doorgevoerd in de placemat en de visuele notulen in een digitaal verslag gedeeld met alle deelnemers.

dec 2015 - Live Tekenen, Portretten

Passieprenten Blik-Opener

Voor het loopbaanprogramma van blik-opener voor young professionals ging ik met een aantal deelnemers in gesprek. Tijdens het gesprek werden hun drijveren, angsten en doelen duidelijker. Van het proces maakte ik een tekening over de deelnemer. De tekening kreeg de deelnemer mee naar huis, en kan worden ingezet als motivator: een 'boven je bed' tekening die je eraan herinnert waar je heen wil en wat je sterke punten en valkuilen kunnen zijn. Dit alles kwam in 45 minuten van de grond, van blanco blaadje tot 'passie-prent'. Ik vond het geweldig leuk om te doen en om op deze manier mijn twee talenten, tekenen en kletsen, te verenigen ;)

nov 2015 - Character Design, Illustratie, Illustraties, Merchandise, Overig

Kalender 2016

Voor het nieuwe jaar heb ik alvast een kalender gemaakt. Elke maand in de kleur die de maand in mijn hoofd heeft (heeft u dat ook, dat dagen en maanden een kleur hebben?) en een bijpassende, al dan niet echt bestaande BIRD. Want vogels zijn mooi. De kalender was in de eerste instantie voor mezelf, maar ik heb nu een mini-oplage gedrukt. Ze mogen weg voor 9,- inclusief verzendkosten. Geïnteresseerd? Stuur me een berichtje via het contactformulier onderaan de pagina. Vergeet niet je adres te vermelden :)

okt 2015 - Character Design, Workshops

Workshop Vincent van Gogh Museum

In het Vincent van Gogh museum kun je niet alleen kunst bekijken, maar is er ook gelegenheid om zelf kunst te maken! In de herfstvakantie gaf ik daarom een workshop 'Vincent van Gogh als stripfiguur' aan de jonge(re) bezoekers van het Museum. Vincent van Gogh is een dankbaar onderwerp voor een character design workshop, met zijn karakteristieke trekken en veel zelfportretten waar we naar konden kijken. Uiteindelijk zijn er allemaal verschillende 'Vincenten' op papier gekomen, met even uiteenlopende avonturen en persoonlijkheden. Erg leuk om te doen! Workshops op locatie varieren in prijs door de duur, materiaalkosten en aantal deelnemers. Ik denk hierin ook graag mee. Neem contact op via het formulier onderaan de site, om (uiteraard vrijblijvend) informatie te vragen over mijn workshops.

sep 2015 - Illustratie, Illustraties, Kaartjes, Overig

Yay!

Shell gaat stoppen met boren op de Noordpool volgens Greenpeace . Om dat te vieren maakte ik een blije ijsbeer. Hij is te koop als print, tas of kussenhoes bij Society6 Wil je 'm bestellen als kaart? Binnenkort komt ie in een shop hier op de site.

sep 2015 - Illustratie, Illustraties, Merchandise

Peacock Lady

Vrij werk dat ik ook te koop aanbied op mijn society6 pagina.

sep 2015 - Portretten

Portret Cadeau

Eén jaar samen is een mooie mijlpaal. Dit portretje prijkt nu in de kamer van Lottie & Willemijn, die nu al langer dan 1 jaartje knotje & staartje zijn :)

sep 2015 - Character Design, Illustratie, Illustraties

Illustraties Thesis SMC5/6

Illustraties voor een Master Thesis over eiwitcomplex SMC5/6 en de verwante complexen Cohesin en Condensin. De complexen zijn verbeeld als stelletjes: de 'popular kid', de 'geeks' en de alternatievelingen. De figuurtjes zijn qua kleur gebaseerd op de oorspronkelijke schematische tekeningen van de complexen. Verder kon ik helemaal mijn gang gaan. Het eindresultaat ziet er prachtig uit en de illustraties hebben een mooie plek gekregen in de thesis, op de boekenlegger en ook nog in de presentatie.

jul 2015 - Illustratie, Illustraties

Print HKU Conservatorium

In plaats van een bos bloemen, ontvingen de afgestudeerde studenten van het Conservatorium in Utrecht dit jaar een print met al hun toekomstige werkzaamheden. Voor mij was het extra leuk om deze illustratie te maken, omdat ik zelf ook ooit ben afgestudeerd aan de opleiding Docent Muziek. Ik heb alle uiteenlopende werkzaamheden van een docent muziek geprobeerd mee te nemen, maar met zo'n veelzijdig beroep is dat bijna onmogelijk...

mei 2015 - Kaartjes, Portretten

Trouwkaartjes en meer

Een aantal trouwkaarten die ik heb gemaakt. Het maken van een speciaal trouwkaartje doe ik met veel plezier. Vaak komt het aanzoek terug op het kaartje, maar soms ook de trouwlocatie of een andere herinnering van het aanstaande bruidspaar. Soms gaat het verder dan een kaartje: denk aan bordjes voor kamers, tafelschikking, corsages, huwelijkscadeaus met print... Daarnaast maak ik ook portretten op bruiloften, ter plaatse of na afloop, van een groep(sfoto) of van alle gasten apart.

mei 2015 - Kaartjes

Geboortekaartjes

Een selectie van alle geboortekaartjes die ik heb gemaakt. Ik maak graag persoonlijke geboortekaartjes, die anders zijn dan anders. Soms is de afbeelding zelf bedacht door de ouders, soms vertelt het kaartje verhaal, en soms staan er broertjes, zusjes, of huisdieren bij op. Een geboortekaartje door mij gemaakt is altijd uniek en past bij het gezin! Vraag via het contactformulier naar meer voorbeelden. Geinteresseerd in een kaartje? Neem tijdig contact op, zodat het kaartje af is als je kindje geboren wordt. Uiterlijk 3 maanden voor de uitreken-datum is genoeg tijd voor ontwikkeling, uitwerking en eventueel bestellen van extra's (enveloppen, sluitstickers, etc.) zonder haast.

mei 2015 - Illustratie, Illustraties, Live Tekenen

Illustraties Flyer Hogescholenfusie Leeuwarden

Twee hogescholen uit Leeuwarden gaan fuseren en willen dat op een luchtige en begrijpelijke manier communiceren naar hun studenten. Dat doen ze o.a. doormiddel van deze flyer met noodzakelijke informatie en brainstormsessies, meetings en gesprekken met studenten. De informatie uit de sessies en gesprekken was ook belangrijk, maar tekstueel niet meer toe te voegen aan de toch al uitgebreide flyer. Daarom maakte ik illustraties van de belangrijkste uitspraken en informatie, letterlijk in de kantlijn van de flyer. Vormgeving ism Die Studio.

apr 2015 - Live Tekenen

Visuals Studio Zeitgeist

De fusie van twee hogescholen in Leeuwarden wordt begeleid door Studio Zeitgeist. Voor hen maakte ik live tekeningen bij de brainstorms die zij voor studenten organiseerden. De brainstorms willen de ideeën van de studenten over hun scholen en de fusie vastleggen. In een visual belicht ik de belangrijkste punten. Een  visual kan op locatie, maar ook achteraf met filmmateriaal als basis worden gemaakt.

mrt 2015 - Strips In Opdracht

UMC - LKCH

Op de afdeling LKCH, onderdeel van het UMC te Utrecht, werkt een groot team. Samenwerken in een team vereist een goede communicatie en begrip onderling. Door middel van stripjes in de 'nieuwsflits' op andere plekken in het gebouw werd er een ingang geboden voor personeel om bepaalde werkwijzen, problemen, of juist dingen die goed gaan, bespreekbaar te maken. De (soms erg specifieke) onderwerpen werden door LKCH team zelf aangeleverd, en ik verwerkte ze in een strip met de vaste karakters Leo en Lotte de labassistenten. Tot nu toe12 zijn er 16 strips en 1 poster gemaakt.

mei 2014 - Character Design, Merchandise

Zuster Evie Hemelse Hangop

Heerlijke zelfgemaakte ambachtelijke hangop... Zuster Evie heeft een netwerk van 'zusters' die allemaal hun eigen hangop maken en verkopen aan aangesloten winkels en horeca-gelegenheden. De hangop zit in een glas met inspirerende quote en Zuster Evie presenteert elke smaak in een bijpassende houding!  

mei 2014 - Kaartjes

Oma 70!

Een kaartje voor mijn eigen lieve oma, toen ze 70 werd! Een ansichtkaartje als uitnodiging voor een High Tea om het te vieren.

apr 2014 - Portretten

Portet Familie Luesink

Voor de verjaardag van dochter Marjolein mocht ik een familieportret maken van haar grote gezin. Twee dochters, een zoon, vijf pleegkinderen en een opa en oma staan erop, en natuurlijk mag de hond Bijke niet ontbreken. Marjolein staat zelf als het stralende middelpunt vooraan. Marjolein koos uiteindelijk voor het portret met een tekstquote om op canvas af te drukken.

feb 2014 - Character Design, Illustratie, Merchandise, Website

Tear - Deel Je Rijkdom

Wat voor gever ben jij? Hoe deel jij je rijkdom? Bij de test van Tear, die mensen laat nadenken over hun rijkdom in verschillende opzichten, maakte ik tekeningen van een aantal soorten 'gevers'. De test kun je hier doen.

nov 2013 - Illustraties

Lijnen & Draden Flyer

Mervi Turkenburg is een zangeres uit Amsterdam die, door het zingen van haar eigen materiaal en gekozen covers, het leven van een vrouw van geboorte tot ouderdom in 'beeld' brengt. Bij dit bijzondere project is ook een fotograaf betrokken die van elk decennium een mooie portretfoto heeft gemaakt. De naam van dit project: Lijnen en Draden, en ik maakte de flyer waarin ook de levensloop en 4 seizoenen aan bod komen - als je goed kijkt!

okt 2013 - Illustraties

Flyer 'De Molkfaam'

Voor lactatiekundige Femmie de Jong heb ik een aantal illustraties omtrent borstvoeding mogen maken. De illustraties kregen een plekje in een folder voor vrouwen die in het begin moeite hebben met het op gang laten komen van de borstvoeding. Femmie helpt deze vrouwen om de borstvoeding gemakkelijker en gezonder te laten verlopen. De afbeeldingen zijn algemeen van karakter en daarom (in overleg met mij) multi-inzetbaar. Femmie heeft ze ook kunnen gebruiken in haar eigen flyer met informatie over haar diensten.

aug 2013 - Illustraties

Weet Waarom Je Eet

Leuke weetjes, handige feitjes en bizarre ontdekkingen over jouw eet- en drinkgedrag. Myrthe Willems schreef vanuit haar marketing-achtergrond een leuk boekje hierover. Ik maakte bij een aantal korte verhaaltjes een tekeningetje, en het omslagbeeld. Het boekje is hier te koop.

jul 2013 - Illustraties

KRO - Hemelbestormers Boekjes

In het programma Hemelbestormers van de KRO had de luisteraar veel te zeggen. Van de tips, die luisteraars door het programma heen binnenbrachten, zijn 3 kleine boekjes uitgegeven. Hemelse Gerechten is een speels boekje met leuke recepten, Hemelse Gedichten een klein dichtbundeltje met bijdragen van luisteraars en dichters, en Hemelse Bestemmingen een reisgidsje voor de mooiste plekjes met een verhaal in Nederland. Voor de drie boekjes heb ik illustraties gemaakt. Elk boekje vroeg om een andere sfeer, van speels tot ernstig, van kleurrijk tot rustig. In Hemelse Gerechten zijn de tekeningen vrolijk en met humor. Voor de Hemelse Gedichten ben ik veel soberder gaan tekenenen om de gedichten tot hun recht te laten komen. Het gevoel van elk gedicht heb ik geprobeerd te verbeelden. In Hemelse Bestemmingen heb ik bewust geen foto's van de plekken bekeken, maar de verhalen van de luisteraars mij laten inspireren. Klik hier voor het gratis e-book (PDF) van Hemelse Gerechten. Klik hier voor het gratis e-book (PDF) van Hemelse Gedichten. Helaas staat het e-book van Hemelse Bestemmingen niet meer online.

jun 2013 - Illustraties, Overig

Hoelala's Hoepelkabinet

Het hoepelkabinet van Hoelala reist in de zomer (bijna) alle Nederlandse festivals af om mensen lekker te laten hoepelen. Ik mocht het Kabinet beschilderen met lieftallige hoepelende meisjes. Leuk om weer eens 'ouderwets' met verf aan de slag te gaan, en heel leuk dat mijn vrolijke tekeningen heel Nederland door reizen! Klik hier voor de facebook-pagina van Hoelala om ze voor jouw feestje te boeken!

mei 2013 - Illustraties

Muziek in de Wijk - Lesboekjes

Muziek in de Wijk is een initiatief in Utrecht dat in de wijk Zuilen op basisscholen muziekonderwijs verzorgt. Voor een lessenserie waarin kinderen kennismaken met zang, percussie, en blokfluit, heb ik drie boekjes gemaakt. Ik verzorgde de illustraties en de vormgeving. Het doel van de boekjes was om de taalontwikkeling te stimuleren bij de deelnemende kinderen, die vaak een taalachterstand hebben. Door ze de termen uit de muzieklessen zo bij te brengen dienden de muzieklessen twee doelen: plezier met muziek, en uitbreiding van vocabulaire.

mei 2013 - Character Design, Illustraties, Merchandise

Afghani & Zo

De heerlijke Afghaanse keuken, bij jou aan huis bezorgd (omg. Eindhoven) door Venus Karim, chef en bedenker van Afghani & Zo. Ondertussen bezorgt Venus niet alleen meer (ook afhalen kan nog steeds) maar heeft ze ze een echt restaurant geopend in Eindhoven! Het restaurant is te vinden aan de Bleekstraat. Kijk hier op de website en ga een keer langs om te genieten van de heerlijke gerechtjes! Venus wilde een figuurtje dat lekker vrouwelijk was, zoals zij zelf, die de producten van Afghani & Zo kon aanprijzen. Ik maakte een aantal illustraties waarin het figuurtje 'Venus' bezig is met alle werkzaamheden die Venus doet voor haar bedrijf. De illustraties zijn te vinden op visitekaartjes, op de website, facebook, cadeaubonnen en... op de muur in het restaurant!

Loading...


Neem contact op

Vera van Groos
06-27389379
info@veravangroos.nl
www.veravangroos.nl

Ik ben telefonisch het best bereikbaar van do-za tussen 9.00 en 20.00.

captcha